Dags att söka sommarlovskola

Lärare och elev

Har du svårt att nå kunskapskraven i matematik, engelska, svenska, svenska som andraspråk eller annat ämne som gör att du riskerar att inte blir behörig till gymnasiet? Tag chansen och delta i sommarlovskolan. Sista ansökningsdag är den 27 maj.

Lovskolan vänder sig till dig som går i årskurs 6-9. Lovskolan kommer att vara på Norrtullskolan och pågår 17-28 juni med avbrott för midsommarafton 21 juni.

Syfte

Syftet med lovskolan är att lära sig mer i ämnet så att kursplanemålen kan nås och att du kan uppnå minst godkänt betyg. Din rektor beslutar om du ska erbjudas lovskola eller inte.

Sommarskolan erbjuds till elever i årskurs 6-9 för elever som riskerar att i årskurs 9 inte bli behöriga till ett nationellt yrkesprogram i gymnasieskolan. För att bli behörig måste du ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt i ytterligare minst fem andra ämnen, det vill säga totalt åtta ämnen.

Genomförande

Under den första dagen av lovskolan går du igenom med läraren vilka kunskapskrav du uppnått och vilka som ännu inte nåtts för att få betyget godkänt. Utifrån detta samtal planeras mer i detalj hur arbetet ska läggas upp. Undervisning och handledning sker på Norrtullskolan klockan 8:00 – 14:00 med avbrott för 30 minuters lunch där skolmat serveras.

Om du har funderingar kring lovskolan vänd dig då till din lärare eller studie- och yrkesvägledare.

Ansökan

Ansökan till lovskolan görs av eleven och vårdnadshavaren senast den 27 maj 2019. Ansökan lämnas eller skickas till skolans expedition. Lovskolan är frivillig men för elev som sökt och blivit antagen till lovskolan är det obligatoriskt att delta.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 maj 2019

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamn Kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn