Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Lugnesjön - ett av Söderhamns naturreservat

Naturvård och parker

Gröna miljöer gör oss friskare - var du än befinner dig i Söderhamns kommun har du nära till naturområden av olika slag. Du kan vandra, motionera, bada, fiska och mycket annat.

Gröna miljöer gör oss friskare

Söderhamns gröna områden, vackra parker, omgivande natur och vatten är viktiga värden och betydelsefulla. Gröna miljöer gör oss friskare och minskar känslan av stress. Söderhamns grönområden ska ge plats både för rekreation och för biologisk mångfald.

Söderhamns parker

Våra gröna uterum fungerar som ventialitionsstråk för både varm och kall luft. Trädens kronor ger svalka under heta sommardagar och lä vid blåsigt och kallt väder. Växtligheten binder luftföroreningar och damm fångas upp och det ger renare luft i stadskärnan.
Här finns våra parker

Naturvård

Söderhamns kommun bedriver ett aktivt naturvårdsarbete. Vår målsättning är att bevara, restaurera och utveckla natur- och kulturlandskapet till förmån för människor, växter och djur.
Förutom naturvårdande insatser görs också insatser för att gynna friluftslivet. Att informera om naturen och göra den tillgänglig för alla är en viktig del av naturvårdsarbetet.
Så här jobbar vi med naturvård

Sjöar och vattendrag

Inom kommunens gränser finns flera sjöar och ett 10-tal vattendrag med egna avrinningsområden som mynnar ut i Östersjön.
Sjöar och vattendrag ger oss dricksvatten varje dag, och erbjuder många möjligheter till bad och fiske.
Sjöar och vattendrag

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-05-22

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter