Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Asylboende i Vågbro brann på söndagsmorgonen

Tidigt på söndagsmorgonen fick SOS Alarm information om en brand på asylboendet på VågbroCenter i Söderhamn. Brandförloppet gick snabbt, men enligt Räddningstjänsten hann alla människor i byggnaden ta sig ut.

Sveriges Radio skickade på morgonen ut ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) om att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation, på grund av brandröken. Vid 07-tiden var den faran över, enligt helahalsingland.se.

Drabbade tas om hand

Alla som bott på asylboendet kommer att kunna få tak över huvudet i annan lokal på området. 

Kommunstyrelsens ordförande Sven-Erik Lindestam och Erik Sunnert, som just nu är ställföreträdande kommunchef, har träffat Erik "Lubbe" Persson som äger anläggningen och Migrationsverkets platschef, ute i Vågbro. De vittnar om ett gott omhändertagande, under omständigheterna.

- Rädda barnen är på plats och gör ett underbart jobb med de boende. De är regelbundet här och känner många av de drabbade. Lubbe och hans medarbetare stöttar också de boende och ordnar det praktiska, berättar Sven-Erik Lindestam (S).  

Lena Wetterlind, chef på arbetsmarknads- och socialförvaltningen, var också till boendet tidigt på söndagsmorgonen, för att orientera sig om läget. 

Sven-Erik Lindestam är tagen av morgonens händelser.

- Mina och kommunens tankar går självklart till de drabbade, men samtidigt är det en lättnad att ingen blivit allvarligt skadad eller förolyckats, avslutar han.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2017-06-07

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter