Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

25 år i tjänsten uppmärksammades med lunch och present

Efter 25 år i Söderhamns kommun uppmärksammas medarbetare med festlunch och present. I år är det 40 personer som firar 25 år i Söderhamns kommun.

Fredag 15 december samlades alla 25-årsjubilarer för en gemensam lunch i Rådhuset. Efter lunchen delades minnesgåvan ut. Gåvan är ett guldur, ett konsthantverk, ett smycke, en resa, en cykel/ett sportredskap, elektronik eller kristall/glas/porslin. Varje medarbetare väljer själv gåva.

Pernilla Vosveld, pedagog på Kulturskolan är en av de som uppmärksammas

Pernilla Vosveld.

Pernilla Vosveld, pedagog på Kulturskolan är en av de som uppmärksammas i år.

25 år inom Söderhamns kommun – hur kommer det sig?

- Jag har trivts i Söderhamn sedan den dagen jag flyttade hit. Fick ett otroligt mottagande på Musikskolan, (som det hette då) när jag började. Inget år är det andra likt på den här arbetsplatsen, så jag har helt enkelt inte hunnit tröttna. Nya utmaningar hela tiden. Jag hopplöst förälskad i att undervisa och att utveckla människor med hjälp av musik. Att mina kollegor är fantastiska och har blivit goda vänner genom åren har också bidragit till att jag trivts och känt mig trygg både privat och i mitt arbete. Dessutom har det funnits många möjligheter att själv få musicera under alla dessa år. Bl a har kyrkorna har satt upp många klassiska verk där jag och andra lärare medverkat. Södra Hälsinglands eminenta symfoniorkester (SHOF), har också gjort att jag kunnat hålla igång mitt musicerande på högre nivå. Det är viktigt eftersom jag ska kunna undervisa elever från nybörjare till mer avancerad nivå om det behövs.

Har du haft olika yrken/arbetsplatser under dessa år?

- I början på år 2000 fick jag möjlighet att starta ett eget företag, och var tjänstledig på halvtid en period. Företaget gick dock inte runt ekonomiskt så jag återvände på heltid till Musikskolan, och det har jag inte ångrat.

Vad är mest stimulerande med ditt arbete?

- Att få jobba med så många barn/ungdomar och även vuxna. Att få lära elever spela instrument och musicera samt att se dom utvecklas som person är verkligen en ynnest. Jag tycker också att jag själv fått möjlighet att utvecklas inom mitt arbete och att Kulturskolan tagit tillvara på min kompetens.

Vad jobbar du med just nu och vad ser du fram emot att ta tag i på jobbet?

- På Kulturskolan får vi ta tag i nya arbetsuppgifter hela tiden. Just nu är det förberedelse inför julkonsert, luciatåg och andra avslut på höstterminen. Nästa termin drar vi igång på allvar med vårt stora projekt musikalen Grease som vi sätter upp nu i vår. För två år sedan gjorde vi Romeo & Julia och det gav mersmak. Förutom mitt jobb på Kulturskolan med alla elever - jag träffar ca 40 st instrumentelever i veckan plus grupper/orkestrar - jobbar jag ju också ute i skolorna med sk Kulanprojekt. Inom Kulanprojektet jobbar vi med barn ute i deras skolmiljö och få blanda våra ämnen med skolans ämnen.

Följande medarbetare har varit anställda i 25 år:

Carina Olsson, Mona Söderblom, Annika Westrin, Ann-Christin Andersson, Jan Nilsson, Roger Karlsson, Ing-Marie Högman, Helena Wåhlstedt, Anna Jonsson, Camilla Nyström Westberg, Pernilla Vosveld, Elisabeth Forsberg, Lena Hallin, Agneta Härdin, Rosemarie Pettersson, Petra Zetterlund, Cecilia Byléhn Olsson, Anna-Lena Gustavsson, Maria Johansson, Helena Linder, Sweenitha Modin, Karin Norgren, Christina Skoglund, Magnus Wallin, Rose-Marie Wikström, Diana Öhrn, Kenth Burvall, Katarina Löberg, Gun Enqvist, Yvonne Schavon, Karina Nilsson, Jenny Björk, Petra Lodén, Ann-Charlott Törnell Norling, Lena Mickelsson, Ove Söderberg, Jenny Andersson, Kjell Pettersson, Lennart Gard, Berit Magnusson.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Förrätten bestod av prästostpaj med stenbitsrom, creme fraiche och rökt lax.

Meny:

Förrätt: prästostpaj med stenbitsrom, creme fraiche och rökt lax.

Varmrätt: Helstekt oxfilé med sherryspetsad kantarellsås med tryffelolja, semitorkad tomat samt potatiskaka med rökt sidfläsk och rotfrukter.

Dessert: Vit och ljus chokladmousse med rom, bär och citronsmulor.

Granskad/Uppdaterad: 2017-12-15

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter