Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Chefsbyten i kommunkoncernen

Från och med 1 december byter näringslivschef Jan Brandberg roll i kommunen. Jan går till en tjänst som näringslivsutvecklare inom näringslivsenheten. Samtidigt tar Hans-Göran Karlsson, nu förvaltningschef för kultur- och samhällsserviceförvaltningen, över rollen som näringslivschef. Veronica Henriksson går in som tillförordnad förvaltningschef för Kultur- och samhällsserviceförvaltningen.

-Jag har själv tagit initiativ till rollbytet och beslutet är mitt eget. Jag veckopendlar mellan Söderhamn och Västerås och sammantaget gör min livssituation att det är svårt att få ut det jag vill i chefsuppdraget, säger Jan Brandberg. Jag vill helt enkelt befinna mig i en ”Må-bra-situation” och väljer därför att byta tjänst inom näringslivsenheten, tillägger Jan.

-Att nu till 100 % kunna fokusera på de projekt- och utvecklingsarbeten som pågår inom näringslivsenheten, tillsammans med kompetenta kollegor känns inspirerande, jag känner mig tillfreds med den här lösningen, avslutar Jan.

-Jan har under sina 2 år som näringslivschef initierat flera viktiga arbeten och utvecklingsprojekt, berättar kommunchef Per Granath. Det senaste exemplet är att Jan, tillsammans med andra aktörer i Hälsingland landade in det stora projektet ”Företagande på lika villkor” som har fokus på integration i kombination med entreprenörskap och företagande, det är mycket viktigt för Söderhamn. Vår projektansökan fick en femtedel av de nationella medel som var avsatta, det är imponerande, fortsätter Per Granath.

- Att Hans-Göran Karlsson nu går in som näringslivschef känns naturligt. Han har lång erfarenhet från privat sektor och under det senaste året lärt känna offentlig verksamhet. Min bild är att Hans-Göran är drivande, engagerande och har en stor passion för näringslivsfrågor. Näringslivsfrågor är oerhört centrala för Söderhamns kommun och dess framtid, jag har därför valt att ta med näringslivschefen i koncernledningsgruppen och han kommer att rapportera direkt till mig som kommunchef, säger Per Granath.

Under tiden ny förvaltningschef för Kultur- och samhällsserviceförvaltingen rekryteras, går Veronica Henriksson in som tillförordnad förvaltningschef. Veronica är idag affärsområdeschef för affärsområde Vatten, inom det kommunala bolaget Söderhamn Nära.

Söderhamns kommun

Kundtjänst
826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Besöksadress:
Faxeholmsgatan 3

Kontakt

Per Granath, Kommunchef
0270-75057
per.granath@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2017-11-30

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter