Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Prideflagga

Kommunen deltar i Söderhamn Pride 2018

Som en del av arbetet för likabehandling deltar kommunen i årets Pridefestival.
- Att delta i Söderhamn Pride är ett viktigt ställningstagande och visar att vi menar allvar med jämlikhet och mångfald. Att Söderhamn är ett öppet samhälle där vi vill att alla ska vara med och ta plats, säger Sven-Erik Lindestam, kommunstyrelsens ordförande.

För att öka medvetenheten och bidra till att alla får samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett könstillhörighet har många verksamheter inom Söderhamns kommun utbildat sig för att få bättre inblick i HBTQ-frågor. Utbildningen ges av RFSL och innehåller bl.a. arbetsmiljö, bemötande och hur normer påverkar oss. Under 2018 kommer ytterligare verksamheter att utbildas.

Ta plats i Söderhamn

Under lördagens Prideparad kommer Söderhamns kommun att synas parollen ”Ta plats i Söderhamn”. Under festivalen kan du även passa på att besöka kommunens mässtält på stan och prata jobb med våra medarbetare.

Föreläsning med SaraClaes

Tillsammans med huvudarrangören RFSL Hälsingland har kommunen lyckas boka in omtyckta SaraClaes för att belysa HBTQ-personers situation som fredag 8 juni ger föreläsningen ”Från Man till Människa”. Föreläsningen är en blandning av humor och allvar, fakta och fiktion, inspiration och erfarenhet, med det primära syftet att uppdatera och bredda vårt sätt att tänka. Och att våga reflektera över sig själv och andra – utan att döma. På sin egen hemsida presenterar sig SaraClaes så här:

"Jag heter Sara Lund - åtminstone ibland! Annars heter jag Claes Schmidt."

Claes Schmidt mottog "Stora Talarpriset" feb 2011 och har gett ut
boken "Från Man till Människa".
SaraClaes föreläser för allmänheten på Stadsbiblioteket fredag eftermiddag 8 juni.

Granskad/Uppdaterad: 2018-05-21

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter