Jobba  inom vård och omsorg

Vi behöver rekrytera många nya medarbetare framöver. Kanske är du en av våra framtida arbetskamrater? Välkommen att söka våra tjänster - eller utbilda dig inom vård och omsorg.

I hela Sverige efterfrågas komeptens som socionom, undersköterska, sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och olika typer av handläggare. Socionomer med inriktning på äldre och personer med funktionsvariation är särskilt attraktiva som handläggare eller chefer inom omvårdnad.

Du gör skillnad - varje dag

Gemensamt för de flesta yrkena inom vård och omsorg är att du kan gå hem från jobbet med känslan av att du har gjort skillnad - varje dag!

Vård- och omsorgscollege

Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för världens viktigaste jobb - inom vård och omsorg. Centrum för flexibelt lärande (CFL i Söderhamn) och Söderhamns kommun är två av flera aktörer inom Vård- och omsorgscollege i Söderhamn. Samarbetet mellan olika aktörer är en viktig pusselbit för att kvaliteten på utbildningar och jobb.

För dig som studerar är det en utbildning med garanterad kvalitet, som gör dig anställningsbar och ger möjlighet till vidare studier.

Genom vår delaktighet i utbildningen säkrar kommunen att vi kan anställa medarbetare med goda kunskaper. Genom att vara handledare under elevernas vårdpraktik får våra medarbetare extra kompetensutveckling.

Du kan välja vård- och omsorgsprogrammet på vård- och omsorgscollege, för att få en bra grund inom vård och omsorg. Efter gymnasiet kan du börja arbeta direkt som undersköterska eller välja att plugga vidare. Kolla om du behöver välja extra kurser på gymnasiet för högskolebehörighet!

Trainee - jobb direkt efter gymansiet

Du som går ut vård- och omsorgsprogrammet med godkända betyg, kan söka en traineeplats hos omvårdnadsförvaltningen i Söderhamn.

Då arbetar du som trainee vid två olika arbetsplatser under 14 månader. Du får utbildning under tiden, för att få extra kompetens inom viktiga yrkesområden. Flera av våra traineer har fått fast anställning i omvårdnadsförvaltningen.

Om du är vuxen och vill byta spår i livet, kolla vilka yrken och utbildningar som ges inom vård och omsorg.

Omvårdnadsförvaltningen i Söderhamn

I omvårdnadsförvaltningen jobbar cirka 1 000 personer med vård och omsorg. Tillsammans ansvarar vi för kommunens äldre- och funktionshindersomsorg med hemtjänst, äldreboende och boenden för personer med funktionsvariation.

Hos oss arbetar bland annat undersköterkor, sjuksköterskor, socionomer, arbetsterapeuter, sjukgymnaster och enhetschefer.

Inom alla yrkesroller behöver vi kontinuerligt rekrytera nya medarbetare.

Söderhamns kommun

Omvårdandsförvaltningen
826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Jobba i Söderhamn

Är du en engagerad och kreativ person? Vill du arbeta i en bred organisation med utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Söderhamns kommun! I ett jämlikt Söderhamn kan både människor och företag växa. Samverkan är nyckeln för att hålla medborgarens fokus och skapa bra verksamhet för dem vi är till för.

Vi är mer än 2300 medarbetare som tillsammans arbetar för att göra Söderhamn till en öppen och attraktiv skärgårdsstad som människor lever i, längtar efter och flyttar till.

VI ÄR SÖDERHAMN – välkommen att bli en av oss!

Anmäl intresse till:

Bemanningen           Förskola, skola

 

Leva i Söderhamn

Är du en engagerad och kreativ person? Vill du arbeta i en bred organisation med utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Söderhamns kommun! I ett jämlikt Söderhamn kan både människor och företag växa.

Läs mer om att bo och leva i Söderhamn