Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Marie Emilsson och Sandra Stark pratade socialt företagande och offentliga affärer

Socialt företagande i fokus på frukostmöte

Söderhamns kommun vill verka för att att offentliga affärer ska kunna skapa samhällsnytta. Frukostmötet satte fokus på sociala krav i upphandlingar.

Ett femtontal deltagare dök upp när Söderhamns kommun och Inköp Gävleborg bjöd in till ett frukostmöte med fokus på sociala krav i upphandlingar.

Flera sociala företag i Söderhamn var med vid frukostmötet, liksom olika intresseorganisationer. Engagemanget bland deltagarna var stort.

– Det är viktigt att vi lyfter varandra. Samverkan gör att vi kan hjälpa varandra att växa, säger Carina Hedblom Eriksson från Guldkanten.

Sociala företag skapar sysselsättning för människor som står långt ifrån arbetsmarknaden.

– Det här var ett första möte. Det märkts direkt att det finns mycket att prata om och hur viktigt det är att föra dialog, säger Marie Emilsson som är inköpssamordnare för Söderhamns kommun. 

Hon ser möjligheter att använda offentliga affärer för att skapa stor samhällsnytta, samtidigt som företagen får förutsättningar för utveckling.

Läs hela nyheten hos Inköp Gävleborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2017-03-03

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter