Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Upphandling & inköp

Vill du göra affärer med oss? Kommunen vill gärna göra affärer med lokala företag. De flesta av våra inköp sker på ramavtal via offentlig upphandling, i samarbete med Inköp Gävleborg.

Var med i våra upphandlingar!

Kommunen arbetar aktivt med att underlätta för lokala företag att delta i våra upphandlingar. I vår upphandlingspolicy ringar vi in bästa möjliga sätt att främja miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbara affärer. Vi vill även lyfta fram krav som främjar tillväxt och utveckla innovativa upphandlingar med inriktning på lokal produktion.

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta vår inköpssamordnare, eller delta i olika näringslivsträffar med inriktning på upphandling.

Prenumerera på bevakningar

Du som är leverantör kan prenumerera och bevaka upphandlingar. Då får du automatiskt meddelande när en upphandling matchar din profil:

www.inkopgavleborg.selänk till annan webbplats
www.opic.comlänk till annan webbplats
www.mercell.selänk till annan webbplats

Upphandling

Upphandling regleras av Lagen om offentlig upphandling, LOU. De flesta av kommunens upphandlingar sköts av Inköp Gävleborg, men vissa områden får kommunen upphandla själv:

  • byggentreprenader
  • tjänster hälso- och sjukvård, socialtjänst, utbildning/yrkesutbildning
  • tjänster kultur, idrotts och fritid med medverkan från föreningsliv
  • upphandling under gränsen för belopp för direktupphandling

Direktupphandling

Inköp inom aktuell beloppsgräns för direktupphandling inom ett område under ett år räknas som direktupphandling. Vi annonserar ut alla våra direktupphandlingar som överstiger 100 000 kr.

Vid större inköp under 100 000 kr går vi ut med skriftlig förfrågan till minst tre leverantörer.

Granskad/Uppdaterad: 2018-08-09

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter