Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Förvaltarfrihetsbevis

Ett förvaltarfrihetsbevis intygar att du inte har en förvaltare. Ett sådant intyg behövs till exempel om du ska ansöka om att bli fastighetsmäklare, ansvarig utgivare, auktoriserad revisor med mera.

Vid ansökan om tillstånd hos vissa myndigheter krävs ett bevis om att du inte har förvaltare förordnad för dig. Det gäller bland annat om du ska vara ansvarig för periodisk tidskrift, ha trafiktillstånd för yrkesmässig trafik, bli fastighetsmäklare eller advokat mm. Förvaltarfrihetsbeviset är en stämpel som ska finnas på ett personbevis för ändamålet.

Hur gör jag för att få ett förvaltarfrihetsbevis?

Beviset utfärdas i den kommun där du är folkbokförd. Ett personbevis som inte är äldre än tre månader ska bifogas. Personbeviset ska innehålla uppgift om namn och folkbokföringsadress.

Överförmyndaren förser personbeviset med en stämpel som intygar att det inte finns några uppgifter om förvaltarskap registrerade hos överförmyndaren.

Du beställer personbevis för förvaltarfrihetsbevis, antingen via Skatteverkets servicetelefon 020-567 000 eller så kan det beställas på skatteverkets hemsida.

Förvaltarfrihetsbeviset utfärdas utan avgift.

Överförmyndarenheten

Rådhuset
Oxtorgsgatan 19

E-post ofn@soderhamn.se
Fax 0270 - 190 11

Telefon 0270- 75 000
Mån - tor kl 10.00 - 12.00

Granskad/Uppdaterad: 2017-11-06

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter