Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Fler valmöjligheter med LOV - från 1 maj

Nu kan du som brukare välja Söderhamns kommun eller privat utförare för alla hemtjänstens omvårdnads- och omsorgstjänster. Tidigare har möjligheten endast gällt för för tvätt och städ.

Nytt från 1 maj är att det finns valbara utförare också för omvårdnadsinsatser: Söderhamns kommun och Faham Service och Utbildning AB. Båda dessa utförare kommer att svara på trygghetslarm under dagtid (07.00-22.00), medan kommunen svarar mellan 22.00 och 07.00.

Tvätt och städ

För tvätt och städ, där valmöjligheter också funnits tidigare, finns utförarna Söderhamn kommun, AB Nyckelpigans hemservice och Faham Service och Utbildning AB. Du som tidigare haft Östanbo städ som utförare kommer att kunna välja en ny. Om du inte vill välja tilldelas du en ny utförare och får information från din handläggare.

Automatiskt val

Du som redan har kommunen som utförare och vill fortsätta med det behöver inte göra något. För alla som inte vill välja utförare görs ett automatiskt val och du kommer att få information om läget för dig.

Valfrihet

Precis som tidigare kan du välja att ha privat utförare för en del av din service och kommunen i en annan. Möjligheten att välja ny utförare finns alltid. Det gör du genom din handläggare, kundtjänst eller via blankett.

Kontakta din handläggare eller kundtjänst på 0270-75 000 om du har fler frågor.

Här finns mer information om LOV.länk till annan webbplats

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-04-30

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter