Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Förändringar av boenden på Björkbacka

Ett par förändringar väntar på Björkbackas vård- och omsorgsboende. Det handlar om både avveckling av platser och att göra om boenden, sedan omvårdnadsnämnden beslutat enligt omvårdnadsförvaltningens förslag.

Omvårdnadsnämnden beslutade 26 september enligt förvaltningens förslag om några förändringar vid vård- och omsorgsboendet Björkbacka.

Besluten gäller dels att avveckla tio platser vid vård- och omsorgsboendet (i den äldre byggnaden). De aktuella platserna är byggda i servicehusform, men bemannade som gruppboende. Avvecklingen ska ske så snart möjligt och successivt utifrån när de boende kan erbjudas en annan plats som motsvarar deras behov.

Nämnden beslutade också att göra om de elva servicehusplatserna på entréplanet i Björkbackas nyare byggnadsdel, från servicehus till gruppboende. En förändring som innebär att bemanningen ökas i nivå med ersättning för gruppboende.

Boenden i servicehusform efterfrågas allt mer sällan.

- Det här är en följd av tidigare beslut om att avveckla servicehusplatser på Linden och Björkbacka och nu ser vi att det går att genomföra, säger Jan-Evert Hagström, vice ordförande i omvårdnadsnämnden.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-09-28

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter