Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Sjukvård och tandvård

Tand och förbandsväska Mostphotos

Region Gävleborg (landstinget) ansvarar normalt för sjukvård och behandlingar vid sjukhus och hälsocentraler. Kommunen ansvarar för vissa delar inom hälso- och sjukvård. 

Om du blir sjuk under dagtid kontaktar du din hälsocentral. Kvällar, nätter och helger kan du ringa 1177. Vid akuta och livshotande olyckor och sjukdomar  ring 112.

Sjukvård via Region Gävleborg

Region Gävleborg (landstinget) ansvarar för läkarinsatser, sjukvård och behandlingar vid till exempel sjukhus och hälsocentraler/vårdcentraler. Hälsocentralerna ansvarar även för läkarinsatser i kommunens vård- och omsorgsboenden och hemsjukvården.

Hälso- och sjukvård via Söderhamns kommun

Kommunen ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser och rehabilitering för dig som har hemsjukvård, bor i vård- och omsorgsboende eller vistas på korttidsvård. Vi utför till exempel:

Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS)

Kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska har tillsynsansvar för att den hälso- och sjukvård och rehabilitering som kommunen erbjuder är god och säker. Vi har ett omfattande kvalitetsarbete i äldreomsorgen

Tandvård och tandläkare

Om du behöver tandvård vänder du dig till folktandvården eller till en privat tandläkare.

Om du har ett stort omsorgsbehov eller funktionsnedsättning kan du behöva med omfattande tandvård. Då kan du söka särskilt tandvårdsstödlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster genom din läkare.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Relaterad information

1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Granskad/Uppdaterad: 2018-04-13

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter