Kulturskolan Söderhamns kommuns startsida

Drama och Teater

Bild drama

Skillnaden mellan Dramapedagogik och Teater är att dramapedagogik är ett alternativt inlärningssätt som kan användas i många eller alla ämnen medan teater är en konstform på samma sätt som dans och musik.

Kortfattat kan man säga att dramapedagogik är en väg till kunskap medan teater är ett mål.

Drama från åk 1

Med lekar och övningar skapar vi en bra grupp och övar upp förmågan att uttrycka sig och förhålla sig till andra. Det här ämnet är personlighetsutvecklande samt förberedande för att sen kunna gå med i en teatergrupp. Man arbetar upp sin förmåga att improvisera och agera utan att det behöver leda till föreställning. Vi kan hålla liten föreställning för anhöriga eller medverka i annat evenemang som statister eller inslag men vägen dit är mer viktig än själva uppträdandet.

Teater från åk 4

Här arbetar vi med improvisation och skådespelartekniker samt att bygga en god grupp.
Första delen av året arbetar vi med improvisation som bildar en grund för det kommande arbetet mot föreställning. Ibland arbetar vi med liknande övningar som i drama men nu är målet föreställning och hur man utvecklas som skådespelare.
Föreställningen är viktig och man är beroende av varandra. God vilja och närvaro är därför viktig för att vi som grupp ska lyckas.
Man kommer behöva lägga ned extra tid på repetitioner och att lära sig manus.

Kontakt

Söderhamns Kommun

Kulturskolan
826 80 Söderhamn

Expedition
Telefon
0270-753 91

Besöksadress
Oxtorget 4
826 32 Söderhamn

Kulturskolechef

Lars Karlsson

Anneli Dahlberg

0270-753 93

E-post

Uppdaterad: 2018-10-19

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Hudiksvalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ovanåkerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ljusdallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Nordanstiglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster