Kulturskolan Söderhamns kommuns startsida

Bariton/Eufonium från åk 1

Brassinstrument, eller bläckblåsinstrument, är en grupp instrument som består av:Trumpet, Valthorn, Trombon, Bariton och Tuba.

Brassinstrumenten används i alla typer av sammanhang exemplevis popmusik, rockmusik, jazzmusik, symfoniskmusik, blåsorkester.

Bariton och eufonium är en liten tuba som man ofta använder i blåsorkestrer för att spela melodier och basstämmor på. Den har ventiler precis som trumpeten, men man har den i knät när man spelar.

På Kulturskolan finns möjlighet att hyra en bariton. Det kostar 300:-/termin.

På Kulturskolan får du enskild undervisning på ditt blåsinstrument varje vecka. De elever som har spelat ett litet tag och lärt sig grunderna i notläsning kan vara med i kulturskolans nybörjarorketer Raketerna. I orkestern får du träffa nya kompisar och känna en gemenskap i musiken.
Det är roligt att spela tillsammans med andra!

Kontakt

Söderhamns Kommun

Kulturskolan
826 80 Söderhamn

Expedition
Telefon
0270-753 91

Besöksadress
Oxtorget 4
826 32 Söderhamn

Kulturskolechef

Lars Karlsson

Anneli Dahlberg

0270-753 93

E-post

Uppdaterad: 2018-04-06

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Hudiksvalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ovanåkerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ljusdallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Nordanstiglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster