Kulturskolan Söderhamns kommuns startsida

Cello från åk 1

Cellon tillhör stråkfamiljen och i den ingår även fiol, kontrabas och nyckelhapra, Om du inte har ett eget instrument kan du hyra ett i lämplig storlek på Kulturskolan. Det kostar 300:- per termin.

Se en film om cello härlänk till annan webbplats

När plats finns ledig kommer Du bli kontaktad av oss och bli erbjuden undervisning antingen på skoltid ute på Din skola eller på eftermiddag/kvällstid inne på Kulturskolan. Vi försöker komma överens om vad som passar bäst. Lektionstiden är vanligtvis 20 minuter/veckan men kan vara längre om det är två eller flera elever som har lektion samtidigt.

När Du lärt Dig grunderna på instrumentet kommer vi erbjuda att medverka i någon av Kulturskolans stråkgruppen/orkestrar. Detta är helt kostnadsfritt och din vanliga lektion fortsätter naturligtvis som vanligt. Vi tycker det är viktigt, och dessutom roligt, att få ett till speltillfälle till i veckan samt att få träffas och spela med andra stråkelever. Grupperna/orkestrarna är:

Stämskruvarna (för elever ca åk 1 – 4) Torsdagar kl. 16.00 – 17.00 på Kulturskolan

Stränggänget (från ca åk 3 – 6) Måndagar kl. 16.30 – 17.30 på Kulturskolan

Kammarorkestern (från ca åk 7 – vuxna) Måndagar kl. 18.00 – 19.20 på Kulturskolan

Kontakt

Söderhamns Kommun

Kulturskolan
826 80 Söderhamn

Expedition
Telefon
0270-753 91

Besöksadress
Oxtorget 4
826 32 Söderhamn

Kulturskolechef

Lars Karlsson

Anneli Dahlberg

0270-753 93

E-post

Uppdaterad: 2018-03-05

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Hudiksvalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ovanåkerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ljusdallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Nordanstiglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster