Kulturskolan Söderhamns kommuns startsida

Fiol från åk 1

Fiolen tillhör stråkfamiljen och i den ingår även cello, kontrabas och nyckelhapra, Om du inte har ett eget instrument kan du hyra ett i lämplig storlek på Kulturskolan. Det kostar 300:- per termin.

Se en video om fiol härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

När plats finns ledig kommer Du bli kontaktad av oss och bli erbjuden undervisning antingen på skoltid ute på Din skola eller på eftermiddag/kvällstid inne på Kulturskolan. Vi försöker komma överens om vad som passar bäst. Lektionstiden är vanligtvis 20 minuter/veckan men kan vara längre om det är två eller flera elever som har lektion samtidigt.

När Du lärt Dig grunderna på instrumentet kommer vi erbjuda att medverka i någon av Kulturskolans stråkgruppen/orkestrar. Detta är helt kostnadsfritt och din vanliga lektion fortsätter naturligtvis som vanligt. Vi tycker det är viktigt, och dessutom roligt, att få ett till speltillfälle till i veckan samt att få träffas och spela med andra stråkelever. Grupperna/orkestrarna är:

Stämskruvarna (för elever ca åk 1 – 4) Torsdagar kl. 16.00 – 17.00 på Kulturskolan

Stränggänget (från ca åk 3 – 6) Måndagar kl. 16.30 – 17.30 på Kulturskolan

Kammarorkestern (från ca åk 7 – vuxna) Måndagar kl. 18.00 – 19.20 på Kulturskolan 

Kontakt

Söderhamns Kommun

Kulturskolan
826 80 Söderhamn

Expedition
Telefon
0270-753 91

Besöksadress
Oxtorget 4
826 32 Söderhamn

Kulturskolechef

Lars Karlsson

Anneli Dahlberg

0270-753 93

E-post

Uppdaterad: 2018-03-05

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Hudiksvalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ovanåkerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ljusdallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Nordanstiglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster