$topImageLink.description Söderhamns kommuns startsida

Fritidshem

Stentägtskolans fritidshem är organiserat i tre avdelningar med sammanlagt cirka 170 barn från Stentägtskolan och Östra skolan.  Man har tillgång till en inbjudande utemiljö med bland annat stor grusplan och ett skogsområde.

Stentägtskolans fritidshem är ett aktivt fritidshem där barn och föräldrar trivs och är nöjda. Man har aktivt arbetat med att stärka fritidshemmets roll i skolan - där fritidshemmet både ska vara ett bra komplement till skolan och ha en hög kvalitativ verksamhet på eftermiddagarna. Arbetet har gett bra resultat som bland annat visar sig genom barnens engagemang och lekglädje. Barnen lekar andra lekar och med andra barn än de brukar leka med.

Barnen har inflytande över vilka aktiviteter som de har att välja mellan genom att diskutera detta i klassråd och i elevråd. Aktiviteterna är planerade så att de ska innehålla lärande och träning och att det så klart ska vara roligt! Aktivitetstavlan är gemensam i huset och har placerats mitt i skolan. Varje torsdagsmorgon presenteras eftermiddagens aktiviteter på den gemensamma tavlan och de barn som vill väljer aktiviteter. Vissa aktiviter har få platser och då kan det bli fullt, men populära aktiviteter återkommer alltid så att man kan välja dem en annan torsdag.

Utemiljö

Fokus för fritidshemmets arbete varit att utveckla utemiljön och aktiviteterna i uterummet. Att ha en planerad och strukturerad uteverksamhet är viktigt för elever i behov av stöd. Man har en centralt placerad leksaksbod där leksakerna organiserades upp i olika lekteman, till exempel finns olika lådor att låna med djur, bilar, leka affär etc. Ett område på skolgården avgränsades för att bli en plats för kojbyggen. Ett stall har byggts intill boden och där idag många hästar i sina boxar.

Nöjda barn och föräldrar

Det syns i mätningar att nöjdheten hos Stentägtskolans fritidshems föräldrar är bra. Det syns också bakåt i tid att närvaron på fritidshemmet är hög och närvaron är också hög även när barnen blir lite äldre. Detta är en bra signal på att barnen trivs och föräldrar är nöjda. 

Stentägtskolan

Kundtjänst
Telefon
0270-750 00

Besöksadress
Östra skolan: Årskurs 4-6
Östra Storgatan 55
826 50 Söderhamn

Modulskolan: Årskurs 1-3
Södra Järnvägsgatan
(mellan Östra skolan och CFL Södra Järnvägsgatan 7)
826 50 Söderhamn

Godsmagasinet: Förskoleklass
Faxholmsgatan 2
826 50 Söderhamn

Rektor

Saulius Andrekus

072-452 03 28

E-post

Uppdaterad: 2019-01-10

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Hudiksvalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ovanåkerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ljusdallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Nordanstiglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster