Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Konstverk

Nu är det vind i Seglet på Stugsundsudden

Konstverket Seglet är invigt. Ett hundratal barn från Stugsundsskolan närvarade när kommunfullmäktiges ordförande John Staffas hyllade elevernas kreativa arbete och avtäckte Seglet.

Söderhamnsfjärden låg spegelblank. Solen steg och spred ljus över Stugsundsudden denna fantastiska morgonstund när konstverket skulle avtäckas och bli till allmän beskådan.
Det var vackert och stämningsfullt. Glatt och uppsluppet.
Nathan Bergman och Jacquline Bertilsson höll tal om arbetet med konstverket och barn från Stugsundsskolan uppträdde med två sånger.
Fint så in i Norden var det.
Rektorn Mattias Åhlund underströk styrkan i att göra saker tillsammans, att jobba som ett lag och glädjas tillsammans.
Kommunfullmäktiges ordförande John Staffas inledde med en kort historisk återblick kring hur Söderhamn blev stad 1620.
- Det var tack vare smederna. De var många och duktiga och ansågs kunna förse Sverige med speciell utrustning på den tiden.
Staffas som själv är bosatt i Stugsund uttryckte sin stora glädje över att Stugsundsudden berikats med ett konstverk signerat kommunens framtid – barnen.

Näverlur

Ljuvliga toner på Stugsundsudden. Kultur- och fritidschefen Anders Uddén blåser in konstverket Seglet i sin näverlur. En magisk stund.

Konstverkets skapare

Skärgårdsinspirerade. Konstnären Ann Caroline Breig och smeden Per Örn är dem som tillsammans med barnen på Stugsundsskolan skapat konstverket Seglet. En kreativ process där alla inspirerat alla i det konstnärliga arbetet.

Invigningstal

Stolt Stugsundsbo. Kommunfullmäktiges ordförande John Staffas (s) invigde konstverket som Stugsundsskolans barn jobbat fram.

Invigningstal

Nya Stugsundsuddens moder Margareta Örn-Liljedahl kunde glatt konstatera att den mark som för bara för två år sedan var oanvändbar numera är ett populärt rekreationsområde med växter och träd. Numera också förgyllt med konstverket Seglet.

Rektor

Stolt rektor. Mattias Åhlund, rektor på Stugsundsskolan, kände sig mäkta stolt över det skolans elever presterat. Konstverket är färgglatt och fyllt med motiv som avspeglar havet, skärgården och båtlivet i Söderhamn.

Korvkalas

Korvkalas. Stugsundsskolans barn bjöds på korv med bröd, saft och pepparkaka. Många passade på att förse sig denna ljuva morgonstund på Stugsundsudden.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2013-11-26

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter