Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Idol-deltagare på scenen

Idolkvarttetten som besökte School's Out var mycket populära, speciellt hemmafavoriten William Strid, till höger.

School’s Out med Idol-William på hemmaplan: ”Kul att ge tillbaka till Söderhamn”

En kvartett Idoler och en knippe dansanta akter lockade massor av unga till tennishallen då School’s Out kläddes i julpynt. Idolsfinalisten William Strid grep tillfället att hylla sin hemstad.

Idol-segraren Sebastian Walldén sa det kort och snärtigt och mitt i prick från scenen till den månghövdade publiken i tennishallen på Hällåsen, Söderhamn.

- Det är roligt i Söderhamn!

Sångare tar selfie från scenen.

"Det är roligt i Söderhamn", konstaterade Idolsegraren Sebastian Walldén och förevigade ögonblicket med en selfie.

Den som valt att fira in jullovet i tennishallen kunde knappast säga annat. School’s Out, som vanligen signalerar att sommarlovet är här, fungerade ypperligt också som vintervariant. Inte minst Idol-kvartettens framträdande, med hemmafavoriten William Strid, lockade jubel från den unga publiken.

Artist intervjuas av reporter.

School's Out väcker intresse och drar blickarna till Söderhamn. Här intervjuas Idolgänget av Mittmedia som direktsände från spelningen.

För 21-åringen från Söderhamn var det ett fint tillfälle att göra reklam för sin stad och tacka för det stöd han haft genom sin Idol-resa. Och det gjorde han flera gånger om. De övriga Idol-deltagarna på plats intygade att de både fått höra mycket fint om Söderhamn och att de gillar vad de sett av staden.

- Det här är jättekul och de har arrangerat det bra med artister och så. Det här är en chans att tacka alla som röstat. Det har varit lite pådrag här hemma har man märkt, både från bekanta men också från söderhamnare som jag kanske inte umgåtts med tidigare, säger William Strid.

Konfettiregn över publikhav

Publiken trivdes under School's Out i vinterversion.

Tillsammans med Idolkollegorna Kadiatou Holm Keita, Bragi Bergsson och Sebastian Walldén skrev han autografer åt en långt ringlande kö av beundrare. Att vara idol och förebild är en ny sits.

- Jättekul, men samtidigt lite svårt att greppa vad man gjort i tre månader då Idol höll på. Här känner alla alla men att bli igenkänd i till exempel Stockholm är lite ovant, säger William Strid.

Idol skriver autograf

Kadiatou Holm Keita fick skriva många autografer under kvällen, liksom resten av artisterna.

Förutom publikens jubel fick han ett mer formellt tack tillbaka också. Av kultur- och fritidschefen Anders Uddén som på scenen lämnade över en julklapp i form av en helgvistelse i någon av kommunens skärgårdsstugor.

- För att du är en så bra ambassadör för Söderhamn, säger Anders Uddén.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-12-22

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter