Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Internationella dagen för biologisk mångfald

Lillberget och Kilsmyran förskola har uppmärksammat internationella dagen för biologisk mångfald den 22 maj. Utvecklingsgruppen matematik/teknik/kommunikation har planerat olika aktiviteter tillsammans med barnen och personalen. Skogen och förskolans gård fylldes av olika aktiviteter och lunchen serverades utomhus. Till exempel fick barnen tänka på matematik på gården och när de träffade trollet i skogen. Trollet bad om hjälp att tänka matematik och barnen hjälpte gärna till med inlevelse och glädje. På förskolans gård fick barnen prova på bland annat taktil beröring, vilket de små barnen uppskattade.

Teknikexperimentet hittade barnen i skogen, Kristina och Gunilla gjorde snabbsnö och visade att det finns i blöjor. Häftigt med snö i blöjor! Cirka 160 barn fick en fin naturupplevelse i skogen och fick prova olika aktiviteter som stimulerar till fortsatt lärande. Våra "grannar" från Enrisets äldreboende reflekterade; " Vi hör barnen skratta i skogen, då har de nog roligt".

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-05-31

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter