Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Smakstart på höstterminen för Vågbroskolan

Det var en fräschare skola som mötte Vågbroeleverna den första skoldagen. Dels invigdes upp den nyrustade matsalen med ballonger och fruktsallad och i idrottsbyggnaden intill glänser helt nyrenoverade omklädningsutrymmen.

Det våras för Vågbroskolan i och med höstterminens start! Strax före klockan elva på första skoldagen öppnas dörrarna till den helt nyrenoverade matsalen som rustats sedan början av sommaren.

Det som mötte eleverna var en öppnare lokal med nytt golv, serveringsdisken på ny plats, väggar som målats medan andra rivits. En bättre miljö, helt enkelt.

- Va fint!, säger en kille i årskurs 1 som ser sig omkring samtidigt som han skickligt balanserar brickan med köttbullar, potatis och en mugg färgsprakande fruktsallad toppat med drinkparasoll.

Camilla Salling, enhetschef i kostavdelningen är också nöjd när hon ser hur det blev till slut.

- Jättebra. Flödet har varit fel tidigare, nu kommer det att fungera mycket bättre, både för barnen och personalen och det ju för dem vi gjort det här, säger Camilla Salling.

 

Kostavdelningens personal i nya matsalen på Vågbroskolan.

Christina Woxlin, Susanne Olsson och Annelie Ramsay.

Nytt och fräscht blir omdömet även i omklädningsdelen vid idrottshallen. Där finns nu nya duschar och omklädningsutrymmen, både gemensamma samt könsneutrala och tillgänglighetsanpassade. Toaletterna är också nyrustade.

Tekniska avdelningens underhållsansvarige Jens Wallén och Anders Bolin, byggprojektledare, konstaterar att omklädningsdelen av idrottshallen blivit fräsch och fin. Och det kommer mer av den varan för Vågbroskolan.

- Det blir mycket målning, så fort det blir ett lov så tar vi ett klassrum. Det har tidigare varit eftersatt men nu ska det bli ett rejält lyft, säger Jens Wallén.

Ett lyft ska även slöjdbyggnaden få. Den ska fräschas till och så kommer ett virkesförråd att byggas, allt ska stå klart under hösten. Under tiden lokalen inte går att använda kommer det att bli lektioner som inte kräver slöjdsal.

Personal från tekniska avdelningen visar omklädningsrum.

Jens Wallén och Anders Bolin från kommunens tekniska avdelning visar omklädningsrummen.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-08-24

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter