Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Specialpedagog

Bild på Mia Larsson, Specialpedagog

Mia Larsson, Specialpedagog

Jag arbetar som specialpedagog i förskola och grundskola. Mina uppdrag kan vara allt möjligt som är kopplat till barn och elever i behov av särskilt stöd. Det handlar ofta om utredning av olika svårigheter, handledning av personal eller specifik träning med elever av någon färdighet. Mina specialiteter är läs- och skrivsvårigheter samt att använda dator som hjälpmedel.

Varför är ditt jobb viktigt, roligt och meningsfullt?  

Det är otroligt varierande! Jag har fantastiska möten med människor i alla åldrar. Jag får vara med och se barn och elever ta sig över hinder och lyckas! Mitt arbete kan göra skillnad och påverka om elever klarar sin skolgång eller inte. Mitt arbetes syfte är att jobba för att alla barn och elever ska få bra förutsättningar till att lära sig så mycket som möjligt under sina år i förskola och skola. På så sätt får de en bra start i livet och har valmöjligheter inför framtiden.

Vad har du för utbildning? 

Specialpedagogprogrammet är en påbyggnadsutbildning för lärare. Utbildningen är på 90 högskolepoäng och finns på flera högskolor och universitet i landet. Jag är i grunden förskollärare. Efter några år i yrket vidarutbildade jag mig till specialpedagog på Umeå Universitet.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-12-29

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter