Sportoteket

Sportutrustning för sommaraktivieter på en gräsmatta

Vill du prova en idrott utan att behöva köpa dyr utrustning? På Sportoteket kan du låna idrottsutrustning under en begränsad tid. Har du sport- och fritidsutrustning som du inte längre använder så tar vi tacksamt emot.

Låna på sportoteket

Vi vill att fler ska kunna idrotta spontant och att alla vuxna och barn ska få möjlighet att idrotta oavsett ekonomiska förutsättningar. Du som inte har egna grejer kan låna begagnad idrottsutrustning under en avgränsad tid. Det är som att låna en bok på biblioteket. Är du under 18 år ska du ha en vårdnadshavare med dig när du lånar.

Lämna till sportoteket

Sportoteket bygger på att vi får in idrottsutrustning som lånas ut gratis under avgränsad tid. Har du idrottsutrustning som inte längre används och vill skänka så tar vi tacksamt emot. Det kan vara allt från skridskor, klubbor, skidor, hjälmar, fotbollskor, inomhusskor till racketar med mera.

På så sätt kan utrustningen återanvändas hela livslängden, bra för både människa och miljö!

O.B.S
Sportoteket håller på att flytta till nya lokaler. Under tiden sker utlämning och inlämning av sportartiklar enligt överenskommelse.

Ring 0270-784 64 eller 072-728 48 80 för mer information.

Insamlingen av begagnad idrottsutrustning är ett samarbete mellan Svenska kyrkan och Söderhamns kommun.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 mars 2021
Uppleva och göra

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn